Behandelplan

                                                                                 

1. Intake gesprek, 1e afdruk

Het consult is bedoeld om uw wensen kenbaar te maken en uw algemene gezondheid en mondsituatie in kaart brengen. Vervolgens wordt er eerste afdruk van uw boven- en onderkaak genomen.

2. Definitieve afrukken

Tijdens de tweede afspraak worden er nieuwe afdrukken genomen maar nu met individuele ( op maat gemaakte) lepels die precies de vorm hebben van uw kaak. Dit is van belang voor een nauwkeurige pasvorm van de gebitsprothese. Tevens wordt met u de keuze van de te gebruiken tanden bepaald. Kleur en vorm worden uitgekozen.                                                                                               

3. Beetbepalen

Hier wordt bepaald hoe de tanden en kiezen op elkaar moeten komen en hoeveel ruimte er in de mond is voor de gebitsprothese. Ook wordt een eerste opzet van de zes voortanden in de bovenprothese beoordeeld op kleur, vorm en plaatsing.                     

 

4. Proefprothese

Met behulp van de wasplaat zullen wij kijken of het gebit in deze opstelling goed functioneert qua kauwbeweging en dichtbijten en of alles naar wens is.                                                                                                                                                                                               

5. Plaatsen van de prothese

Uw prothese wordt in de mond geplaatst. Wij controleren de prothese op esthetiek, pijnplaatsen en spraak. Wij zullen u instructies geven hoe u uw prothese het beste kan onderhouden en hoe u snel kunt wennen aan uw nieuwe prothese. Het gewenningsproces kan enkel weken duren.

 

6. Nacontrole

Enkele weken nadat u uw nieuwe kunstgebit heeft laten plaatsen, zien we u graag terug voor een controle. De gehele prothese wordt nagekeken, kleine storingen of pijnplaatsen worden verwijderd.

 


Contact:

Tandprothetische praktijk Grave

email: info@kunstgebit-grave.nl

telefoon: 06-55622902

Catharinahof

Koninginnedijk 252

5361 CR Grave

 

 

telefoon: 06-55622902Met je gebit eet je, lach je, vrij je. Je zal het niet willen missen.