Over praktijk

Fot. A. Ebens
Tandprotheticus Wojtek Remski

Ik ben Wojtek Remski, tandprotheticus en eigenaar van Tandprothetische Praktijk Grave. 

Sinds 2003 ben ik actief in de tandtechniek.  Ik ben begonnen met 4 jarige opleiding tot tandtechnisch specialist aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek (IVT) met als specialisatie volledige gebitsprothese. Daarna ben ik gestart met 4 jarige opleiding voor tandprotheticus aan de Hogeschool Utrecht. Sinds juli 2014 ben ik afgestudeerd als tandprotheticus.

Ik ben lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT), prothetische tandheelkunde (NVGPT)  en Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie (NvGd). Tevens ben ik  geregistreerd in het Kwaliteits Register Tand Prothetici  (KRTP).

 

In die tijd heb ik gewerkt als tandprotheticus bij andere tandprothetische praktijken en als tandtechnicus bij diverse laboratoria.  Ik heb reeds ruime ervaring in het vervaardigen van volledige gebitsprotheses en de partiële (gedeeltelijke) gebitsprotheses. 

 

Het belangrijkste vind ik dat u zich bij mij in de stoel op uw gemak voelt. Ik neem dan ook uitgebreid de tijd voor al mijn patiënten; zoveel als het nodig is. 

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van angstige patiënten.

 

 

Wie is tandprotheticus

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses (kunstgebitten). Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke-, of frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten.

De tandprotheticus is technisch en medisch-biologisch opgeleid. Hij verzorgt het traject van het aanmeten het maken en de nazorg.

De gebitsprothese wordt door de tandprotheticus aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is.

 

Het beroep tandprotheticus is sinds 1989 wettelijk beschermde beroepstitel, waardoor niet iedereen zich zomaar ‘tandprotheticus’ kan noemen. Het beroep valt onder de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG).

 

Een tandprotheticus kan veel betekenen voor mensen met een gebitsprothese. Het grote voordeel van de rechtstreekse behandeling in de tandprothetische praktijk is dat de drempel voor patiënten laag is.


Contact:

Tandprothetische praktijk Grave

email: info@kunstgebit-grave.nl

telefoon: 06-55622902

Catharinahof

Koninginnedijk 252

5361 CR Grave

 

 

telefoon: 06-55622902Met je gebit eet je, lach je, vrij je. Je zal het niet willen missen.