Jaarlijkse controle

Het is belangrijk om een keer per jaar naar de praktijk te komen voor de controle.

De mondholte kan veranderen waardoor een prothese losser gaat zitten. Dit hoeft voor u niet gelijk een probleem te geven maar hierdoor kan een prothese sneller slijten.


Door de jaarlijkse controle kunnen er eerder aanpassingen gedaan worden waardoor er langer met de prothese gedaan kan worden.

 

Voor een klikgebit moet u elk jaar naar de tandarts-implantoloog voor controle van de implantaten en ook voor de garantie van uw implantaten. Indien nodig zal hij de implantaten schoonmaken.

Onderhoud van kunstgebit

Schoonmaken van uw kunstgebit.

Net als eigen tanden en kiezen, moet u de gebitsprothese verzorgen. Want als u het niet regelmatig schoonmaakt, blijven er voedselresten achter. Op uw kunstgebit, maar ook eronder. Als die niet worden verwijderd, kan op den duur uw tandvlees gaan ontsteken.

Voor het schoonmaken van uw kunstgebit kunt u het beste een protheseborstel gebruiken.

 

Doe uw kunstgebit s' nachts uit en leg het eens per week een nacht in speciaal reinigingsmiddel. Hiermee wordt tandsteen op het kunst gebit voorkomen.

 

Ook uw mond moet schoongemaakt worden.

Het beste is om uw mond ’s avonds voor het slapen gaan te poetsen met een gewone zachte tandenborstel. Dit kunt u doen met gewone tandpasta, ook al heeft u geen tanden meer.

Overdag, meestal na de maaltijd als u uw kunstgebit schoonmaakt, kunt u de mond (zonder gebit in) gewoon met water spoelen. Masseer het slijmvlies minstens één keer per dag met een zachte tandenborstel en besteed extra aandacht aan uw gehemelte want ook daar kunnen voedselresten zitten. 

 

Wat mag u niet doen?

Leg uw gebit nooit in heet water.

En gebruik geen bleekwater en of schuurmiddelen.

 

 


Contact:

Tandprothetische praktijk Grave

email: info@kunstgebit-grave.nl

telefoon: 06-55622902

Catharinahof

Koninginnedijk 252

5361 CR Grave

 

 

telefoon: 06-55622902Met je gebit eet je, lach je, vrij je. Je zal het niet willen missen.